TM, nummer 5TM, nummer 4
do
24/2
2011
<b>FACEBOEK:</b><br />Jeroen Kleinhoven

FACEBOEK:
Jeroen KleinhovenWie:

Jeroen Kleinhoven

Leeftijd:

39 jaar

Functie:

Managing Partner 6hours Associates BV

Opleidingen:

HEAO Small Business - Haarlem

Privé:

10 jaar getrouwd met Judith, 2 jongens (Ruben van 8 en Sven van 6), geen huisdieren; enkel een uitfaserende verzameling vissen.

Woonplaats:

Vijfhuizen (Haarlem)

Relatie met Tectrade:

Ik ben de afgelopen jaren Regional VP van Gartner Benelux geweest. Tectrade werd in 2009 hoofdsponsor van het Gartner Benelux Beach House in Cannes, dat ter gelegenheid van het Gartner Symposium ITxpo jaarlijks wordt gehouden voor ruim 500 bezoekers uit Benelux. 

Huidige werkzaamheden:

Alle activiteiten die bij een startend bedrijf horen; organisatie opzetten, maar voornamelijk opdrachten binnenhalen en vooral goed uitvoeren samen met een club van zelfstandige sales, marketing, management specialisten.

Wat was de motivatie om voor jezelf te beginnen? Ondernemer worden was een lang gekoesterde wens. In mijn jaren bij Gartner heb ik veel software ondernemers ontmoet waar ‘commerciële slagkracht’ een veel voorkomende uitdaging is; goede techneuten zijn vaak geen goede verkopers. Wat veel mensen niet weten is dat Gartner een salesbedrijf pur sang is; in Benelux stuurde ik een team van 35 accountmanagers en 5 salesmanagers aan. Deze ervaring, kennis en mijn CIO netwerk is van grote waarde in de advies en interim-projecten, die ik inmiddels voor it-bedrijven uitvoer.

Wat trekt je aan binnen de it-sector? De nog steeds groeiende impact van technologie op bedrijven en hun klanten en de snelheid van ontwikkelingen vind ik fascinerend.

Wat is de grootste mazzel uit je carrière? Het feit dat Gartner mijn werkmentaliteit en talenten telkens heeft beloond om aan nieuwe uitdagingen te kunnen werken, wat zeer vormend en bepalend is geworden voor de stap om te gaan ondernemen.

Wat deed je als je niet in de it-sector terecht was gekomen? Dan was ik, net als Paul McGuiness van U2, de manager geweest van een band.

Hoeveel uur per week werkt de sinds kort zelfstandig ondernemer? Het is maar net hoe je ‘werk’ definieert. Waarschijnlijk besteed ik net zo veel tijd (zo niet meer) aan mijn bedrijf en klanten als in mijn Gartner jaren (60-70 uur per week). Toch voelt het alsof ik heel veel vrije tijd heb.

Hoe belangrijk is de steun het thuisfront wanneer je voor jezelf begint? Natuurlijk erg belangrijk, hoewel het ook afhankelijk is waarin je start. Ik blijf dicht bij wat ik goed kan, wie ik ken en vooral wat ik erg graag doe. Thuis was het dus meer een vanzelfsprekendheid dat het zou gebeuren, dan dat we er lang over hebben gesproken of het wel een slimme stap zou zijn.

Hoe zoek jij je ontspanning naast je werk? Voornamelijk door koken en eten met familie en vrienden, sporten (spinning, running), film en muziek (ik probeer bij te blijven met nieuwe bands en trends, bezoek concerten en ik drum af en toe).

Heb je thuis een goede back-up van je kritische bedrijfsgegevens in geval van calamiteiten en maak je dan regelmatig een back-up? Ja. Mijn bedrijf is een greenfield, dus dat is makkelijk; ik heb alle non-core activiteiten uitbesteed en we gebruiken enkel SAAS/cloud toepassingen. Data slaan we op via Dropbox en we werken met de tools van 37signals (highrise). Lokale bestanden worden gebackupped via Time Machine van Apple (briljant systeem overigens).

Van welke netwerken ben je lid en heb je er ook voordeel bij gehad? Linkedin is zeker belangrijk; ik gebruik het dagelijks voor talrijke zaken. Andere ‘social media-tools’ zijn Plaxo, Twitter en voor projecten met anderen BlueKiwi. Facebook enkel privé. Offline netwerken (of On Premise zo je wilt) zijn onder andere de Industriële Groote Club, Software VOC, Sociëteit Vereeniging Haarlem.

Op welke websites kom je vaak en koop je ook online? Nu.nl, Oor.nl, FD.nl, Gazelles.com, TheNextWeb.com, Gartner.com, Lifehacking.nl, verschillende social media sites. Wij kopen erg veel online. Sinds mijn vrouw een iPad heeft, staat die vriendelijke meneer van TNT zeer vaak aan de deur.

Wat draag jij bij aan de maatschappij? Dat is iets om anderen tijdens mijn begrafenis over te laten oordelen.

Vertel eens iets verrassends over jezelf? Ik heb in mijn studententijd met dispuutmaatjes meegedaan aan ‘5 tegen 5’; we lagen er na de eerste ronde uit tegen 5 kapsters uit Drenthe.

terug