TM, nummer 5TM, nummer 4
vr
03/1
2014

IBM Storwize Family | Uitbreiding


IBM Storwize V5000 is de meest recente toevoeging aan de uiterst flexibele, high performance en multifunctioneel toepasbare virtuele storage oplossingen van IBM. De naam Storwize staat voor een virtueel storage platform, snel en eenvoudig inzetbaar op basis van intelligente software defined storage technologie. De familie bestond al uit twee leden, te weten de Storwize V7000 (hoogste performance en schaalbaarheid) en de Storwize V3700 (het financieel uiterst aantrekkelijke instapmodel) en daar is nu dus de V5000 serie aan toegevoegd. Deze variant is op het gebied van capaciteit aanzienlijk verder uit te breiden dan het instapmodel en biedt daarnaast diverse geavanceerde functionaliteiten die met behulp van on demand feature codes zijn te activeren.
IBM Storwize Family | Uitbreiding

De voornaamste features van dit Software Defined Storage platform op een rijtje gezet:

Browser-based GUI (Graphical User Interface)
Verhogen van productiviteit met de uiterst gebruikersvriendelijke interface. Storage beheer was nog nooit zo eenvoudig!

IBM Easy Tier
De meest geraadpleegde data worden automatisch verplaatst naar de snelste disks. Altijd de juiste performance voor de juiste applicatie!

Storage virtualisatie
Bestaande storage binnen de infrastructuur kan worden gevirtualiseerd onder de Storwize V5000, waardoor zelfs oudere systemen kunnen profiteren van alle geavanceerde features en hoge performance!


Thin provisioning
Storage capaciteit wordt uiterst economisch uitgegeven. Applicaties zijn dus wel in staat om dynamisch mee te groeien met de business, maar verbruiken alleen de daadwerkelijk uitgegeven capaciteit.

Metro- en Global Mirror
Maakt synchrone- en asynchrone replicatie mogelijk tussen alle Storwize varianten. De technologie ondersteunt FC, FCoE en IP (Ethernet) protocollen.

FlashCopy
Het maken van een kopie van productie data is kinderlijk eenvoudig met Flashcopy technologie. Deze kopie kan vervolgens worden gebruikt voor test-doeleinden, backups of zelfs direct herstel van corrupt geraakte data.

Dynamic migration
De standaard aanwezige dynamic migration tools maken het eenvoudig om een bestaand storage systeem uit te faseren. De storage wordt tijdelijk onder beheer gebracht van de nieuwe Storwize GUI, waarna volumes kunnen worden gemigreerd zonder downtime voor de applicatie.

Storage Mobile Dashboard
Beschikbare apps voor Android en Apple geven een overzicht van de status van het systeem op het gebied van response-tijden en capaciteiten.

Een beknopt overzicht van de Storwize familie: 
IBM Storwize Family | Uitbreiding 
terug