TM, nummer 5TM, nummer 4
ma
11/11
2013
IBM Tivoli Storage Manager vernieuwd

IBM Tivoli Storage Manager vernieuwd


Binnen afzienbare tijd zal de nieuwste release van Tivoli Storage Manager worden geïntroduceerd, versie 7. Kort samengevat richt IBM zich met deze verbeteringen meer en meer op Big Data, Cloud en de ondersteuning van enterprise service providers zoals Tectrade. TSM versie 7, welke de basis vormt voor de Tectrade Helix Protect diensten, biedt op de volgende fronten enorme verbeteringen:

Schaalbaarheid en Performance
- Eén enkele TSM V7 server kan 300TB aan backup data bevatten en tot 20TB gewijzigde data per dag verwerken
In perspectief: één CommVault media server kan maximaal 50TB aan backup data bevatten. Los van licenties heeft een CommVault oplossing dus per definitie meer hardware nodig dan een TSM oplossing. Met name in Cloud omgevingen leidt het hebben van minder managed resources direct tot kostenbesparingen.
- Deduplicatie: er zijn verbeteringen in de code gerealiseerd waardoor de algehele performance enorm is verbeterd, zelfs tot een factor 10 ten opzichte van de huidige code. Meer data kan binnen kortere tijd worden gereduceerd
- Node Replicatie: ook hier is de algehele performance sterk verbeterd en het proces is daardoor ook in staat om veel meer data te verplaatsen van de ene locatie naar de andere

Management
- De nieuwe beheers interface, TSM Operations Manager, was vanaf TSM V6.3 al beschikbaar maar kon alleen gebruikt worden voor monitoring, nog niet voor beheerstaken. Vanaf TSM V7 is TOC ook in staat om de TSM server volledig te beheren. De nieuwe interface is gebruiksvriendelijk, heeft grote overeenkomsten met de V7000 / XIV interface en biedt simpele wizards om taken te vereenvoudigen. Klanten reageren erg positief op de nieuwe TOC.

Recovery
- TSM node replicatie bestaat al enige tijd. Nieuw in TSM V7 is de “automated client failover” functionaliteit waarmee backup en recovery diensten (in geval van een verstoring op de primaire TSM server) transparant kunnen worden overgenomen bij de partner TSM server. Dit geeft een uiteindelijk veel betere service aangezien TSM server recovery en herstelacties tot het verleden behoren.

Virtual platforms
- TSM V7 biedt een betere integratie in het virtualisatie platform.
Naast de aangekondigde ondersteuning voor Hyper-V (1H 2014) biedt TSM V7 features als:
* instant access & restore
Instant restore functionaliteit van Virtual Machines vanuit de VMware datastores
* object level recovery of SQL database
een verbetering ten opzichte van de huidige mogelijkheid binnen het virtuele platform
* individuele mailbox recovery 
het kunnen herstellen van individuele mail-items
Een aantal genoemde zaken waren al mogelijk met TSM V6 maar in V7 zijn deze zaken dus nu ook mogelijk vanuit de hypervisor en dit was in eerdere releases niet mogelijk.
- Verbeterde integratie met FlashCopy Manager, één enkele beheersinterface
- Ondersteuning voor vApp
- Ondersteuning voor vCloud Director

Deze vernieuwde versie van IBM Tivoli Storage Manager is een hele mooie stap in het nog beter maken van het nu al allerbeste data management platform op de markt.

Tectrade is beta partner voor IBM ten aanzien van TSM V7 en zeer bekend met alle nieuwe mogelijkheden binnen TSM V7. Het testproces is gevolgd om onze klanten snel en gedegen voorbereid te kunnen ondersteunen met migraties naar deze nieuwste TSM release. Ook Helix Protect zal bij introductie van TSM V7 ondersteuning bieden aan deze baanbrekende release van IBM Tivoli Storage Manager for Unified Recovery. Op deze manier kunnen alle Tectrade klanten op korte termijn gebruik kunnen maken van alle voordelen van TSM V7.

Bent u benieuwd wat IBM Tivoli Storage Manager voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons via telefoonnummer 0345 547 040 of stuur ons een mail door hier te klikken. 

terug